blog

Diversiteit in de media, ECHTE MEDIA

By 29 maart 2020 No Comments

MASTER YOU meesterschap in leiderschap,
As dinsdag spreek ik met Janneke van Heugten van VIDM, hier is haar verhaal:

“Als oprichter van VIDM zet ik mij in voor een realistische afspiegeling van de maatschappij in de media.

Een deskundige in de media is vaak een rolmodel voor anderen. Maar de vraag is: kan iedereen zich identificeren met de rolmodellen die aan het woord komen? De media scheppen een kader van waaruit wij de wereld aanschouwen. Het heeft grote invloed op hoe we onszelf en anderen zien en onze meningen vormen.

Wat mij raakt is dat merendeel van de deskundigen die in de media een podium krijgt geen realistische afspiegeling van de maatschappij vormt.

Het is deze missie dit wel voor elkaar te krijgen die om doorzettingsvermogen vraagt maar ook een bron van energie is om door te zetten,
juist ook In deze nieuwe tijd!

Ook ik heb mijn bedrijfsvoering moeten omgooien. Waar de coronacrisis remolie voor mijn missie dreigde te worden, zorgt het nu voor ruimte en creativiteit om deze missie effectiever dan ooit vorm te geven. En dat terwijl mijn mond gesnoerd voelt. 

Dat is voor mij persoonlijk leiderschap.

Janneke van Heugten